KONTAKT: matilda_benjaminsson@hotmail.com

onsdag 6 november 2013

TOMATSOPPA MED VITLÖKSBRÖD

Okej, som jag lovade så kommer nu mitt recept på tomatsoppa, fantastiskt gott och otroligt enkelt.

Du behöver:
6-10 tomater
Grönsaksbuljong
Vitpeppar
Salt
Färsk basilika
Liten burk creme fraiche (2dl?)
Vatten
En skiva bröd per/person
Vitlök
Smör

Gör såhär:
1. Hacka tomaterna och lägg i kastrullen, fyll den med ytterst lite vatten - de ska knappt täcka tomaterna
2. Krydda med salt, vitpeppar och smula ner en buljong. 
3. Låt koka upp!
4. När soppan börjat koka - häll i creme fraiche samt 1-2 pressade vitlöksklyftor. 
5. Sänk värmen och låt små-puttra. 
5. Mixa soppan tills den blir slät med hjälp av stavmixer, alternativ potatis press - häll även nu ner den färska basilikan. 

Vitlöksbröden:
1. Smält smör i en stekpanna på hög värme
2. Pressa i vitlök efter behag
3. Stek bröden knapriga

KLART! Simple as that - ni bör testa! :) 


//Okay, as I promised, then now my recipe for tomato soup, fantastic food and incredibly easy.

You will need:
6-10 tomatoes
Vegetable Broth
White pepper
Salt
Fresh basil
Small jar creme fraiche (2dl?)
water
A slice of bread per person /
Garlic
Butter

Proceed as follows:
1. Chop the tomatoes and add to the pan, fill it with very little water - they'll barely cover the tomatoes
2nd Season with salt, white pepper and crumble a bouillon.
3rd Bring to the boil!
4. When the soup started to boil - add the creme fraiche and 1-2 pressed garlic cloves.
5th Reduce heat and let simmer small.
5th Blend the soup until it is smooth using a hand blender, alternative ricer - even now pouring down the fresh basil.

Garlic Bread:
1. Melt the butter in a skillet over high heat
2nd Squeeze the garlic to taste
3rd Frying crisp breads

DONE! Simple as that - you should try it! :)

Inga kommentarer: